13 noiembrie 2016

Pregatirea automobilului pentru iarna


Odata cu sosirea ierni ,este foarte important sa pregatim automobilul pentru temperaturi foarte scazute.Mai jos am enumerat cateva aspecte importante.
Anvelopele
Este important, desi multi conducatori auto neglijeaza faptul ca atunci cand conducem pe timp de iarna avem nevoie de anvelope de iarna.Nu este vorba de producatorii de cauciucuri ,anvelopele cu amestecuri si profiluri diferite influenteaza intr-o oarecare masura aderenta ,franarea si stabilitatea masini.De asemenea ,este foarte important sa schimbam toate cele patru cauciucuri.

cauciuc iarna
cauciuc iarna
Antigelul si lichidul de parbriz
Verificarea densitatii antigelului este importanta ,daca lichidul de racire are prea multa apa la -20 grade celsius poate ingheta si pot aparea probleme costisitoare cum ar fi bloc motor fisurat, radiator spart.Totodata si lichidul de parbriz trebuie schimbat cu unul care are punctul de inghet la -30 grade celsius.Verificarea stergatoarelor iar daca sunt uzate este mai bine sa le inlocuiti pentru a avea o vizibilitate buna.

In portbagaj
Trebuie avut in vedere ca nu este mereu cum vrem noi sa fie si trebuie sa fim pregatiti pentru orice,asa ca in portbagaj trebuie sa avem pe langa racleta de geamuri si peria de dat zapada si o lopata in caz ca ramanem blocati ,nisip ,spray-uri de degivrare,cabluri de remorcare si nu in ultimul rand o patura in caz ca doamne fereste ramaneti cu masina in pana.
Acumulatorul auto
In primele zile de temperaturi scazute va veti da seama daca este necesar sa schimbati bateria masini,temperaturile scazute pot afecta bateria iar pornirea motorului poate fi o sarcina grea plus ca iarna folosim mai multa energie pentru dezghetarea geamurilor ,incalzirea scaunelor ,luminile de ceata etc.de aici rezultand si un consum mai mare de carburant.
Lumini de intalnire aprinse pe timp de zi
Este indicat ca in perioada de iarna sa circulam cu farurile aprinse si pe timpul zilei pentru a imbunatatii vizibilitatea de aceea trebuiesc curatate de zapada ,masina trebuie spalata mai des astfel protejam vopseaua.
Ne pregatim si mental lasam nervi acasa ,daca stim ca trebuie sa ajungem intr-un loc la o ora stabilita plecam mai devreme decat de obicei ,nu bruscam comenzile masini ,pastram distanta fata de celelalt autoturism din fata ,nu circulam cu viteza.
Mai sus am enumerat cinci sfaturi esentiale si importante ,iar daca le pui in practica nu vei avea probleme cu masina si nici cu nervi.
Daca aveti ceva de adaugat acestui articol puteti lasa un comentariu.Multumesc!!

Articole asemanatoare

Pregatirea automobilului pentru iarna
4 / 5
Oleh

Aboneaza-te prin e-mail

Primeste ultimele articole prin e-mail.Introduceti adresa dumneavoastra.